DE TEST JOELLE CHARBONNEAU

De Studie Joelle Charbonneau de Test dystopisch boek review trilogie het Examen young adult books hunger games Hongerspelen

 

“Keep your friends close and your enemies closer. 
Isn’t that what they say?”

De Test zou het boek moeten zijn waar alle Hunger Game fans op zaten te wachten, en inderdaad, het is een goed en spannend dystopisch boek, maar toch anders dan de Hunger Games. Realistischer!?

Deelname aan De Test, dat is het doel van Cia Vale. In het Verenigd Gemenebest worden jaarlijks uit alle koloniën de beste studenten geselecteerd die deel mogen nemen aan De Test. De studenten die hiervoor slagen worden opgeleid tot toekomstige leiders van het land. De Test bestaat uit verschillende rondes waarin de kandidaten getest worden op kennis, moed en intuïtie. Al snel wordt duidelijk dat falen geen optie is.Cia ontdekt dat deze selectie op een zeer meedogenloze manier wordt uitgevoerd.

Cia leeft in een wereld in opbouw, dat bijna ten gronde werd gericht door ons, door de manier hoe wij nu leven, hoe we omgaan met de wereld en met elkaar. De Test laat zien dat om te overleven, er van waarden en normen weinig overblijft. Hoe ver ga je om te overleven. De Test is het eerste deel van deze trilogie en wordt gevolgd door De Studie.

De Studie Joelle Charbonneau de Test dystopisch boek review trilogie het Examen young adult books hunger games Hongerspelen