SNABBA CASH OF EASY MONEY I, II EN III

 

Johan, JW, Westlund is in Snabba Cash (Easy Money) een veelbelovende economie student. Voor zijn afstuderen droomt hij al van het grote geld.

Om niet uit de toom te vallen bij zijn vrienden in de upperclass, probeert hij op allerlei manieren aan geld te komen. Als taxichauffeur krijgt hij een ‘makkelijk” en goed betaald ritje, gewoon iemand ophalen en droppen. Het leven van JW wordt vanaf dat moment verweven met dat van drugsdealer Jorge en de huurmoordenaar Mrado. Ze proberen alledrie rijkdom te vergaren voor een beter leven.

Snabba Cash I, II en III vond ik super om naar te kijken. De films zijn ruw, realistisch en mooi en snel gefilmd.
Uiteraard zorgt Joel Kinnaman ook voor het nodige kijkgenot. Hij werd later ondermeer werd gevraagd voor de Amerikaanse versie van The Killing. Dit jaar is Kinnaman te zien als RoboCop en in de thriller Child 44.

Snabba Cash is gebaseerd op de Stockholm-trilogie van Jens lapidus.