REVIEW KIEHL’S ULTRA LIGHT DAILY UV DEFENSE EN BIODERMAL MATTERENDE ZONNEFLUIDE SPF 50

kiehl's ultra light daily UV defense spf 50 PA+++ UVA en biodermal mattered zonnefluide vs beste zonbescherming gezicht zonnebrandgezichtscreme review swatches

 

Iedereen weet inmiddels wel dat het belangrijk is je gezicht goed tegen de zon te beschermen. Dit om veroudering van de huid en hyperpigmentatie tegen te gaan. Kiehl’s claimt met de nieuwe crème  Ultra Light Daily UV Defense, met SPF 50, die bescherming te bieden.

Voor je gezicht is het belangrijk dat om vooral in de zomer een breed spectrum zonnebescherming te gebruiken, UVA bescherming. Dat betekent, dat je huid niet alleen beschermt wordt tegen het verbranden, maar ook tegen huidveroudering, afbraak van collageen en aanmaak van melanine.
Beauty-expert Caroline Hirons geeft in dit artikel  “SPF Cheat Sheet” daar uitleg over, het in het Engels.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense biedt UVA bescherming.  Hoe goed de bescherming is, weet ik nog niet, daarvoor gebruik ik de crème nog te kort.
Ik vind het een superfijn product. Heel luchtig, smeert goed uit, wordt snel opgenomen door mijn huid en er blijft geen vettig laagje of witte waas achter nadat ik het heb aangebracht.

kiehl's ultra light UV Defense SPF 50+++ UVA Creamy eye treatment ultra facial cream review swatches shopping at unboxing

Ingrediënten Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense kun je kopen bij de Bijenkorf en online bij Kiehl’s.nl. De tube bevat 60ml en kost 37 euro.

Biodermal Matterende zonnefluïde 50+

Een goedkoper alternatief voor de crème van Kiehl’s kan Biodermal Matterende zonnefluïde SPF 50+ zijn. Biodermal claimt dat de zonnefluïde water resistant is en tegen huidveroudering en pigmentvlekken beschermt.
Ik ga beide producten de komende tijd testen, de review volgt!

kiehl's ultra light daily UV defense spf 50 PA+++ UVA en biodermal mattered zonnefluide vs beste zonbescherming gezicht zonnebrandgezichtscreme review swatches

Het eerste wat me nu opvalt, is dat de zonnefluïde veel vloeibaarder is. Het lijkt iets langer te duren voordat het is ingetrokken en je kunt voelen waar je het op je huid hebt aangebracht. Er blijft geen witte waas achter op de huid.
De geur van zowel de zonnebescherming van Kiehl’s als dat van Biodermal is aangenaam. Biodermal ruikt iets sterker en blijft langer hangen. Beide producten zijn handig en hygiënisch verpakt.

Biodermal Matterende zonnefluïde 50+ heb ik gekocht bij Bol.com en kost €12,49 voor 30ml.

Ik heb een droge huid en ik ben benieuwd welk product me beter gaat bevallen.

Welke zonnebescherming gebruik jij?