REVIEW MARIO BADESCU DRYING LOTION

mario badescu skincare silver powder whitening mask drying lotion pigmentvlekken review swatches

 

 

De Drying Lotion van Mario Badescu zou het wondermiddel zijn tegen puistjes. Je stipt de puistjes aan met het wondergoedje, gaat slapen en de volgende dag is de pukkel verdwenen. Uhh, ik ga het proberen.

 

 

 
De Drying Lotion van Mario Badescu is een snelwerkende, super effectieve, lokale acne behandeling. Geformuleerd met salicylzuur, calamine en andere sneldrogende ingrediënten, zal dit product ervoor zorgen dat jouw lelijke puistjes (met een witte kop) ‘s nachts verdwijnen terwijl je slaapt. Terwijl andere acne behandelingen kunnen irriteren en een droge of gevoelige huid achterlaten, is deze Drying Lotion veilig en effectief voor alle huidtypes.

Eens testen of de Drying Lotion ook werkt op onderhuidse puistjes en bultjes. De werkzame stoffen in de Drying Lotion zijn isopropylacohol, calamine, kamfer, colloïdale en het bekende salicylzuur. Isopropylalcohol is antibacterieel voor de huid. Calamine is een mineraal-oplossing gemaakt van zinkoxide en ijzeroxide. Het is rustgevend en verkoelend voor de verbrande of geïrriteerde huid en vermindert de jeuk. Kamfer is een antiseptisch, ontstekingsremmend, verkoelend ingrediënt afkomstig van de cinnamonium camphora boom. Colloïdale zwavel is een actieve, anti-acne ingrediënt en breekt droge, dode huidcellen af. Colloïdale zwavel is een zuiver, natuurlijke element. Salicylzuur is een peelend ingrediënt dat helpt bij het oplossen van de bovenste laag van de huidcellen. Salicylzuur kan daadwerkelijk doordringen in de poriën van de verstopping die kunnen leiden tot puistjes.

mario badescu skincare silver powder whitening mask drying lotion pigmentvlekken review swatches

Wanneer je de lotion bekijkt zie je dat het uit twee delen bestaat. Op de bodem van het flesje heeft zich een bezinksel, de roze poeder verzameld en daarboven zit de vloeistof. Dit flesje moet je niet schudden voor gebruik, hoe beter het bezinksel en de vloeistof gescheiden zijn hoe effectiever de lotion.

Om de lotion aan te brengen, gebruik je een wattenstaafje. Het wattenstaafje stop je in het flesje tot het watje het roze bezinksel raakt. Als je het staafje omhoog haalt, blijft de poeder door de lotion aan het watje plakken. Heb je teveel product aangestipt dan kan je het wattenstaafje even heen en weer schudden in het flesje, de poeder zakt dan vanzelf weer naar beneden.
Het enige dat je nu hoeft te doen, is met het wattenstaafje de puistjes aan te stippen. Wanneer je de lotion gebruikt, ruik je een sterke chemische geur en je ziet een roze vlek.

Een typisch product om voor het slapen gaan of op een “slobbersokken-hang-bank-en-er-komt-toch- geen-visite-middag/avond” te gebruiken.

mario badescu skincare silver powder whitening mask drying lotion pigmentvlekken review swatches

mario badescu skincare silver powder whitening mask drying lotion pigmentvlekken review swatches

Ik heb het gebruikt op oude puistjes en onderhuidse bultjes en het werkt. De bultjes waren niet na 1 avond verdwenen, maar waren een stuk dunner en minder opvallend geworden. Mijn huid is nu vrij rustig waardoor ik het niet goed op actieve acne kan testen.
Ik kan me goed voorstellen dat de Drying Lotion witte comedonen uitdroogt en wel in 1 nacht laat verdwijnen of in ieder geval een stuk onopvallender maakt.

De Drying Lotion van Mario Badescu kost € 19. Producten van Mario Badescu kun je in Nederland kopen bij de webshop Cosmania. De shop viert momenteel haar 3-jarige bestaan en geeft bij aankopen boven € 20 de verzendkosten en potje Seaweed Night Cream van Mario Badescu kado. Ook maak je kans om 3 van je favoriete producten te winnen.

Over welk product en merk ben jij heel enthousiast?