SALLY HANSEN TOP COAT VS SECHE VITE

insta dry top coat vs seche vite nagelversterker strike nagels review swatches

 

Sally Hansen Insta-Dri Top Coat en Seche Vite Dry Fast Top Coat zijn de meest gehypte top coats. Tijd om ze eens goed te vergelijken.

 

Top coats brengen een beschermend laagje aan op je nagellak. Je nagellak blijft daardoor langer zitten zonder te chippen en zorgt voor een mooie glans of juist een matterend effect. Ook zorgt een top coat ervoor dat je nagellak eerder droog is en je weer je handen kunt gebruiken.

Sally Hansen Insta-Dri Top Coat

De bekende top coat van Sally Hansen zit in een mooi rood flesje. De geur van de top coat is wel aanwezig, maar niet hinderlijk. Een geurtje dat je mag verwachten van een nagelproduct.
De top coat brengt goed en makkelijk aan. Het kwastje is prettig in gebruik.
Met een keer dippen zit er voldoende product aan het kwastje om een nagel van een goed laagje te voorzien. Ik breng een top coat net voordat de nagellak droog wordt aan. De top coat vermengt zich dan iets met de nagellak waardoor je superstrakke nagels krijgt.
Sally Hansen Insta-dri, droogt snel, binnen een paar minuten is het droog en het voorziet de nagels van een mooi glanslaagje.
Na een dag of twee lijkt de top coat wat te krimpen waardoor er een wit randje aan de uiteinden van de nagels ontstaat. Op dag twee zie je gaan de nagels lichtjes chippen. Ik gebruik geen base coat, misschien zou dat wel verschil uit kunnen maken.

insta dry top coat vs seche vite nagelversterker strike nagels review swatches

Seche Vite Dry Fast Top Coat

Seche Vite Dry Fast Top Coat is wereldwijd bekend. De geur van Seche Vite Dry Fast Top Coat is sterker dan die van Sally Hansen. Maar het is niet echt hinderlijk. Ook deze top coat brengt goed en makkelijk aan. Dit product is wel iets dikker. Voordat ik het aanbreng haal ik het overtollig product van het kwastje af, anders wordt het laagje te dik en kan het moeilijk drogen. Seche Vite zelf adviseert om een druppel bij de nagelriem aan te brengen en deze dan uit te smeren over de nagel. Dat voorkomt dan ook mogelijke lchtbelletjes.
Seche Vite Dry Fast Top Coat is bijna net zo snel droog als de top coat van Sally Hansen.

Bij de top coat van Seche Vite merk ik na een dag of twee niet dat het het laagje krimpt en je witte randjes krijgt aan de uiteinden van de nagels. Ook lijkt deze top coat beter “chip-proof” te zijn.

Sally Hansen of Seche Vite

Beide top coats zijn prettig in gebruik en zorgen voor mooi glanzende nagels. Ze zijn bijna even snel droog. De top coat van Seche Vite lijkt sneller helemaal droog te zijn en is sneller stootvast. De top coat van Sally Hansen is makkelijker om aan te brengen. Mijn voorkeur gaat uit naar Seche Vite Dry Fast Top Coat omdat deze niet krimpt, minder snel chipped en eerder stootvast is.

insta dry top coat vs seche vite nagelversterker strike nagels review swatches

Sech Vite Dry Fast Top Coat bevat 14ml en kost € 7,95. Sally Hansen Insta-Dri Top Coat bevat 13,3ml en kost ca. 10 euro. Ik heb de mijne in NYC gekocht voor een paar dollar.

Kruidvat heeft deze week de 1+1 gratis actie op alle nagellak en nagelverzorgingsproducten. Kruidvat verkoopt Sally Hansen producten, dus misschien de moeite waard om te proberen. Maar dan zou ik de Sally Hansen Insta-Dri Anti-Chip proberen te vinden.

Welke top coat gebruik jij en heb jij weleens een base coat gebruikt?