DIY: EEN PICTURE FRAME WALL

picture frames on the wall mooie fotowand diy

 

Heb jij je muur ook vol gaatjes omdat je die twee lijsten toch echt op dezelfde hoogte wilt hebben hangen?

Of je nu twee lijstjes wilt ophangen of een muur vol, het is altijd moeilijk om zonder veel te meten en uit te lijnen te bepalen waar de spijker in de muur moet. Als je bij mij een schilderij van de muur haalt, zit er een verzameling aan spijkergaatjes onder.

Stap 1

Een makkelijke manier om de schilderijen op de juiste plek te hangen, is om per lijst een stuk papier uit te knippen. Je trek de lijst over een stuk papier, je knipt het vervolgens uit en hangt het op de plek aan de muur met wat tape. Dit doe je lijst voor lijst. Hangt er een lijst niet helemaal goed, tape losmaken en de papieren lijsten weer opnieuw rangschikken tot je tevreden bent met het resultaat.

picture frames on the wall mooie fotowand diy

Stap 2

Voordat je de lijsten op kunt hangen, is het handig om te weten waar het haakje van de lijst zich bevindt. Hiermee voorkom je heel veel gaten in de muur. Het kost even tijd, maar bespaart je een hoop ergernis, vooral als je veel lijsten wilt ophangen.

Eerst meet je op de achterzijde van de lijst waar het hangpunt (haakje) zich bevindt. Je neemt de afstand van de bovenste rand en de afstand van de zijkant naar het haakje. Beide afstanden teken je nu op de papieren lijst die jou de muur hebt gehangen. Dan timmer je een spijkertje op de plek waar beide lijnen elkaar raken. Nu kun je de eerste lijst ophangen.

TIP

Hang de lijsten 1 voor 1 op, voordat je een spijker in de muur slaat voor het volgende lijstje. De papieren lijsten zijn zonder diepte, soms wil je nog wat schuiven als de echte lijsten hangen.

frames on the wall mooie fotowand diy

Je kunt ophangen wat je wilt. Alleen maar twee lijstjes of een hele verzameling aan lijsten, dezelfde lijsten, grote en kleine lijsten of juist een mix van oude en nieuwe lijsten, spiegels, citaten, letters, oude ijzeren borden, etc.

picture frames on the wall mooie fotowand diy

Een ander idee is om ruimte te maken voor wat plankjes die je tussen de lijsten ophangt, daar kun je kleine beeldjes of nog meer lijsten opzetten. Bij de Action koop je voor ca. 3 euro zo’n plankje. Als je het plankje in dezelfde kleur van je muur verft, krijg je een heel mooi effect.

picture frames on the wall mooie fotowand diy

In de volgende post zie je creatieve manier om de lijsten te vullen en hoe je foto’s en printjes op bijvoorbeeld hout kunt plakken.

Heb jij andere creatieve ideeën om een muur te vullen?