BODYSHOP HONEY BRONZE BRONZING POWDER VS RIMMEL NATURAL BRONZER

Bronzers bodyshop Honey Bronze Bronzing Powder 02 vs Rimmel Natural Bronzer 021 Sun Light review swatch

 

Een bronzer is een perfecte manier om je gezicht een zonnig tintje te geven, maar  welke bronzer kun je dan het beste kopen en hoe breng je het aan? De Bodyshop Honey Bronze Bronzing Powder en de Rimmel Natural Bronzer zijn de bronzers die ik uitprobeerde.

Bodyshop Honey Bronze Bronzing Powder
 
Een paar maanden geleden kocht ik mijn eerste bronzer, de Bodyshop Honey Bronze Bronzing Powder in de kleur 02. Ik had echt geen idee welke kleur het beste zou zijn en volgde het advies op van de verkoopster van de Bodyshop. 
Wat een mooie en veilige bronzer is dit. Veilig omdat het niet oranje wordt als je het aanbrengt en omdat je de bronzer heel subtiel en licht aan kunt brengen, maar ook kunt opbouwen. De bodyshop bronzer zorgt voor een mooie sun kissed glow. Je brengt het lichtjes aan op de delen van je gezicht waar het zonlicht op valt, voorhoofd, neus, wangen en kin. 
 
 
Ingrediënten
 
De Bronzing Powder van de Bodyshop bevat de volgende ingrediënten:
 
Talc, Silica, Nylon-12, Zea Mays Starch (maïsmeel), Mica, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Lauryl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Magnesium Myristate, Barium Sulfate, Squalane, Soybean Glycerides, Sclerocarya Birrea Seed Oil (maroela-olie), Pentylene Glycol, Tocopheryl Acetate (vitamine-E-acetaat), Butyrospermum Parkii Unsaponifiables, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Cera Alba (bijenwas), Benzyl PCA, Lauroyl Lysine, Tocopherol (vitamine E), Mel (honing), kleurstoffen: CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77742.
 
 
De Bodyshop Honey Bronze Bronzing Powder kost € 16,00 en is in 4 kleuren beschikbaar. 
 
 

BODYSHOP HONEY BRONZE BRONZING POWDER VS RIMMEL NATURAL BRONZER REVIEW VS SWATCHES

 
BODYSHOP HONEY BRONZE BRONZING POWDER VS RIMMEL NATURAL BRONZER REVIEW VS SWATCHES
 
Rimmel Natural Bronzer
 
De Rimmel Natural Bronzer SPF 15 is een waterproof bronzer.  Ik koos voor de lichtste kleur 021 Sun Light. Net zoals de Bodyshop bronzer is dit een zeer fijne poeder om te gebruiken. 
De Natural Bronzer is ontzettend goed gepigmenteerd. Je kunt de bronzer goed blenden en het is ook geschikt om er licht mee te contouren. Breng er niet te veel van aan, omdat deze bronzer dan wel de neiging heeft om wat oranje te kleuren. 
Ik zit nog in de bronzer-fase, het contouren ziet er bij anderen supermooi uit, maar bij mezelf… uhhh… dat vergt nog wel wat oefening.
 
 
Ingrediënten
 
Talc, Isostearyl Neopentanoate, Magnesium stearate, Phenyl Trimethicone, Polybutene, Methylparaben, Aluminum hydroxide, Stearic Acid, Propylparaben, Tocopheryl Acetate, Coconut Oil, Mineral Oil, Fragrance, Aloe Barbadensis, Benzyl salicylate, Citronellol, CINNAMAL, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Butylparaben, Linalool, Mica, Iron Oxides, Ultramarines, kleurstof: CI 77891.
 
 
De Rimmel Natural Bronzer kost € 8,99 en is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen. 
 
 
Swatches
 
BODYSHOP HONEY BRONZE BRONZING POWDER VS RIMMEL NATURAL BRONZER REVIEW VS SWATCHES

 

BODYSHOP HONEY BRONZE BRONZING POWDER VS RIMMEL NATURAL BRONZER REVIEW VS SWATCHES
Als je kijkt naar de swatches dan lijken de bronzers van de Bodyshop en Rimmel niet zo veel te verschillen. De swatch van de Rimmel Natural Bronzer is echt van 1 keer aanbrengen. Om de kleur zichtbaar te maken van de Bodyshop bronzer moest ik het wat vaker aanbrengen. Beide bronzers zijn mat van kleur. 
 
 

Het oordeel

 
Ben je net als ik nog niet zo ervaren in het aanbrengen van bronzer, dan raad ik zeker de Honey Bronze Bronzing Powder van de Bodyshop aan. Je kan het in het begin lichtjes aanbrengen en heb je wat meer lef, dan kan je de kleur opbouwen tot een beter maar toch natuurlijk effect. 
 
De Rimmel Natural Bronzer is al donkerder van kleur en geeft direct een bronzend effect. Deze bronzer gebruik ik nu eigenlijk niet omdat ik het wat te opvallend vind voor mijn huidskleur.  
 
 
Welke bronzer gebruik jij? Tips zijn welkom ook voor een goed product om mee te contouren!