MOVIE TIME: NOW YOU SEE EN DIE WELLE

Great movies goeie films prisoners Now you see mee Die Welle review video

 

Pak een bak met popcorn, wat pringles en m&m’s en geniet van een paar oude films die je misschien nog niet gezien hebt.

Now you see me

Michael Caine, Morgan Freeman, Woody Harrelson vormen een top cast voor de film Now You See Me.

De film gaat over een groep illusionisten die in hun show een bank beroven en als een zoor Robin Hoods het geld weggeven aan de bevolking. De vier illusionisten hebben allemaal hun eigen specialiteit en daarom zijn ze ook bij elkaar gebracht.

De film is snel en zit vol special effects. Het eerste uur was ik helemaal verdiept in de film. Er gebeurt  zoveel. En zoals altijd met goocheltrucs ga je proberen te ontdekken of je ziet wat ze doen en hoe ze dat doen.

Het verhaal is gaaf, alleen lijkt het alsof er te veel verhaal in de film is geprobeerd te proppen, waar geen tijd voor is om het goed uit te werken. Jammer want de film begint echt heel goed. En tegen alle verwachting in is het niet de topcast die deze film draagt, maar zijn het de illusionisten. Isla Fischer speelt Henley, Dave Franco speelt “de niet onaangenaam om naar te kijken” Jack Wilder en de rol van Daniel Atlas is voor Jesse Eisenberg.

Now You See Me is een luchtige en leuke film to see! Vooral het begin met alle goocheltrucs is gaaf. Op het eind is de film wat te langdradig en te fantastisch. Maar houd je van luchtig, veel special effects en zoek je een excuus voor die zak m&m’s, dan zou ik deze film zeker niet skippen.

SPOILER ALERT!!!

Dit filmpje moet je echt pas kijken nadat je de film hebt gezien. Now You See Me werd in 2013 door MovieMistakes.com uitgeroepen tot de film met de meeste fouten.

Die Welle

Als je houdt van boeken zoals Divergent en De Test, dan is de film Die Welle zeker een aanrader. Die Welle is geen dystopische film, maar gaat er wel over wat er zou gebeuren wanneer wij, de mensheid verkeerd met macht om gaan. Hoe kan zo’n wereld, de toekomst waarover in dystopische boeken geschreven wordt ontstaan?
Ohhh, het klinkt saai, maar dat is Die Welle zeker niet. Ik kon niet stoppen met kijken.

Autocratie, alleenheerschappij, daar draait het in deze film om. Leraar Rainer Wenger moet, tegen zijn zin een projectweek leiden over autocratie. De studenten die zich daarvoor ingeschreven hebben, zijn niet bijster enthousiast. Ze verwachten het standaard verhaal over Hilter, het nazisme en het Derde Rijk en daar hebben ze echt geen zin in. Sterker nog dat is volgens hen verleden tijd en dat zou nu nooit meer kunnen gebeuren. Deze groep studenten zouden nooit meer één heerser volgen en leven volgens de waarden en normen die hij oplegt. Tja, je voelt het al aankomen…de geschiedenis herhaalt zich. Niet alleen de studenten verliezen zich in het volgen van hun leider “Meister Wenger”, maar ook “der Meister” dreigt de realiteit te verliezen.

Het mooie aan deze film is om te zien hoe je verleidt kunt worden om volledig te vertrouwen op één persoon en wat de kracht en de macht is van een groep. Komt het door de leider of ook door wat er speelt bij de studenten? En hoe komt het dat sommige studenten zich afkeren van hun vrienden en toch durven te kiezen voor zichzelf?

Die Welle in gebaseerd op een Amerikaans onderzoek The Third Wave dat in 1967 werd uitgevoerd door geschiedenisleraar Ron Jones. Van Die Welle bestaat ook een Amerikaanse versie uit 1981 de film The Wave.

Welke films heb jij de laatste tijd gekeken?