LUCHTIGE SPANNING IN ZOLANG ZE SLAAPT

Zolang ze slaapt Mary Higgins Clark spannend boek de amerikaanse queen of suspense

 

Zon, tuinstoel, drankje, zonnebrandcrème en een spannend boek, hoe heerlijk kan mooi weer zijn!
Dat boek, dat je al genietend van de zon kan gaan lezen, zou de thriller Zolang ze slaapt van Mary Higgings Clark kunnen zijn. Spannend, niet te gecompliceerd en met wat romantiek.

Schrijfster Mary Higgings Clark is geen Brown, Deaver, Noort of Nicci French. Deze bijna 90-jarige Amerikaanse schrijfster verkocht wereldwijd miljoenen boeken en won vele prijzen. Haar eerste thriller Waar zijn de kinderen werd direct een bestseller. Een paar jaar geleden vond ik dat boek op een rommelmarkt en las het in één ruk uit. Of ik Zolang ze slaapt ook zo’n pageturner vond…?

De zusjes Kate en Hannah Connelly zijn opgevoed door hun vader, hun moeder overleed jaren geleden bij een bootongeluk. Hannah is modeontwerpster en Kate werkt in het familiebedrijf, waar replica’s van dure antieke meubelen worden gemaakt.
Kate probeert al tijden haar vader er van te overtuigen de zaak en de grond waarop het bedrijf staat te verkopen, maar haar vader weigert dat.
Een nachtelijk bezoek aan het bedrijf loopt voor Kate en een oud-medewerker slecht af. Hannah kan en wil niet geloven dat haar zus de oorzaak is van brand en ze wil weten wat Hannah ‘s nachts te zoeken had op het bedrijf.
De brand heeft echt niet alleen gevolgen voor de Connelly’s. Oude misdrijven lijken verband te houden met het meubelbedrijf.

Zolang ze slaapt is een goed opgebouwde misdaadroman. Thriller vind ik een iets te hooggegrepen titel voor dit boek. Het boek heeft de nodige spanning, wendingen en luchtigheid waardoor het prettig lezen is, vooral onder het genot van een drankje en de zon.
Zolang ze slaapt is bij diverse boekwinkels verkrijgbaar, zo ook bij Bol.com. De papieren versie kost € 17,95 en het ebook € 11,95.
Welke boeken lees jij graag?