VAN NEW YORK NAAR PARIJS IN TRHILLERS VAN GUILLAUME MUSSO

 

“Er zijn mensen die zijn voorbestemd om elkaar tegen te komen. Het maakt niet uit waar ze zijn of waar ze naartoe gaan. Op een dag ontmoeten ze elkaar. “

 

Wat zou jij doen wanneer je per ongeluk in het bezit komt van een mobieltje van een aantrekkelijke onbekende, en die heeft jouw mobieltje? De swap gebeurde op vliegveld JFK in New York, jij woont in Amerika, maar je mobiel is nu in Frankrijk. Lees je berichtjes, bekijk je foto’s, wil je de eigenaar leren kennen?

Bericht uit Parijs

Madeline en Jonathan in Bericht uit Parijs kunnen het niet laten en checken elkaars telefoon. Ze zijn duizenden kilometers wanneer ze ontdekken dat hun levens met elkaar verbonden zijn, door een geheim dat niet zo goed begraven is als ze dachten.

Bericht uit Parijs Vlucht uit New York Central Park VAN NEW YORK NAAR PARIJS IN TRHILLERS VAN GUILLAUME MUSSO recensie review

Op zoek naar een goede thriller kwam ik Bericht uit Parijs van Guillaume Musso tegen. Het gegeven van verwisselde mobieltjes en of je in het privé-leven van een ander duikt, trok me direct aan. Ik denk dat het me veel moeite zou kosten om niet te gaan kijken.
Inmiddels bezit ik drie boeken van dezelfde auteur, dus zeker een aanrader!

Central Park

Central Park is het laatste boek van Musso dat in het Nederlands werd vertaald. Ik heb het boek nog niet helemaal uit, maar het is spannend. Elke keer wanneer ik denk te weten hoe het verhaal in elkaar steekt, komt er een wending in het plot.
In Central Park draait het om Alice, zij ontwaakt gewapend en bebloed op een bankje in Central Park. Om haar pols zit een handboei en aan de andere handboei de pols van een onbekende man, Gabriel. Beiden hebben geen idee hoe ze daar terecht zijn gekomen en wat er is gebeurd, de avond daarvoor was Alice nog in Parijs en Gabriel in Dublin.

Bericht uit Parijs Vlucht uit New York Central Park VAN NEW YORK NAAR PARIJS IN TRHILLERS VAN GUILLAUME MUSSO recensie review

Vlucht uit New York

In Vlucht uit New York gaat een gescheiden echtpaar Sebastian en Nikki op zoek naar hun 15-jarige zoon Jeremy.  Is hij ontvoerd door een drugsdealer? Wil iemand zakelijk wraak nemen op Sebastian?
Ze vertrekken halsoverkop uit New York naar Parijs wanneer Nikki een filmpje ontvangt waarop te zien is hoe hun zoon wordt ontvoerd in een Parijse metro.

Guillaume Musso is één van de bestverkopende auteurs in Frankrijk. Zijn boeken spelen zich met name af in Frankrijk en de Verenigde Staten. Zijn schrijfstijl maakt dat je je even op de plek waart die door hem beschreven wordt. De hoofdpersonen in zijn boeken lijken voorbestemd te zijn elkaar te ontmoeten en er is iets dat ze in hun leven delen.

Al jaren schrijft Musso zinnen op die hem aan het dromen of aan het lachen maken of die hem ontroeren of indruk op hem maken. Hmmm een man naar mijn hart. De hoofdstukken in Central Park en Bericht uit Parijs beginnen met zinnen die Musso verzamelde. De regels benadrukken wat hij probeert over te dragen in dat hoofdstuk.

“Het verstand zoekt, maar het hart vindt.”

Nog eentje dan om het af te sluiten…

“In werkelijkheid bestaan er twee soorten levens: datgene dat de mensen denken dat je leidt, en het andere. En het is het andere dat problemen oplevert, en dat we zo hartstochtelijk graag willen zien.” 

De boeken van Guillaume Musso zijn te koop via Bol.com en de bekende boekhandels.
Bericht uit Parijs is al voor € 4,95 verkrijgbaar, geen prijs toch, om eens kennis te maken met Guillaume Musso.Welk boek lees jij om dit moment of kun je aanraden?