NEW US TV SERIES TO WATCH

 

September is de start van het nieuwe tv seizoen, niet alleen in Nederland, maar ook in de US. En er zitten een paar gave series tussen! Flesh and Bone, Quantico, Blood and Oil, Blindspot en Heartbreaker zorgen voor de nodige actie, drama en romantiek dit najaar. 

Flesh and Bone

Dit wordt, denk ik de hitserie van het komende seizoen. De serie bestaat helaas maar uit 8 afleveringen. In Flesh and Bone probeert balletdanseres Claire, Black Swan’s Sarah Hay, een plek te veroveren bij een toonaangevende dansgroep in New York. In de serie staan de dansers en hun leven centraal en ballet staat op de tweede plek. Verwacht geen wereld van pracht en praal, maar zwetende balletdansers, in een harde en veeleisende wereld die ballet heet. Het zweet van de dansers is echt, er zijn geen body doubles ingezet, alle dansers die wie zien zijn echte balletdansers.
De ambitieuze, maar ook emotioneel onstabiele Claire wordt in New York geconfronteerd met haar verleden en met een nietsontziende Artistic Director gespeeld door Ben Daniels van House of cards. Houdt ze dit vol?

Flesh and Bone is te zien vanaf 8 november en een dag later voor ons beschikbaar via internet.

Quantico

Nog een serie die op zondagavond te zien zal zijn in de US, Quantico.
Quantico is een plaats in Virgina waar de FBI Academy zich bevindt. Alexa Parish (Priyanka Chopra) gaat naar de academy omdat ze niet alleen één van de beste FBI-agenten wil worden, ze wil ook een geheim ontrafelen dat haar vader voor haar verborgen hield. Wat ze niet in de hand heeft, is dat ze hoofdverdachte wordt van een terroristische aanslag.

Deze serie zou een combi zijn van Homeland en Grey’s Anatomy. Ik denk dat je deze serie even de kans moet geven en dat kan vanaf 27 september.

Blood and Oil

Blood and Oil gaat ook 27 september in première.
Het getrouwde stel Billy en Cody vestigen zich in The Bakken om het te gaan maken in de olie-industrie. Ze krijgen al snel te maken met olie-baron Don Johnson. Hij drijft hen tot het uiterste, waardoor alles op het spel gezet wordt wat hen dierbaar is.

De trailer ziet er echt goed uit, ik verwacht op en top drama en intriges.

 

Blindspot

Deze trailer moet je eerst bekijken.

 

Deze serie lijkt me echt heel gaaf. Een lichaam vol tattoos die moeten leiden tot de clue. Geweldig bedacht.
Ze heeft geen idee wie ze is en hoe ze in een tas op Times Square terecht komt. Haar lichaam lijkt antwoord te kunnen gaan geven op haar vragen. Kurt Weller, de naam van een FBI-agent staat op haar rug getatoeëerd. Natuurlijk is hij degene die met haar op zoek gaat naar antwoorden.
Elke tattoo blijkt betrekking te hebben op een misdaad die de FBI moet oplossen, of deze oplossingen zullen leiden tot de ontdekking wie deze Jane Doe is en wat er met haar gebeurd is?

Leuk weetje: hoofdrolspeelster Jaimie Alexander, heeft in het echt niet één tattoo. Het aanbrengen van de tattoo-art op haar lichaam duurt ca. 7,5 uur, gelukkig voor Jaimie bleven de tattoos wel meerdere dagen zitten.
Blindspot is vanaf 21 september te zien.

Heartbreaker

Nog eentje dan. Heartbreaker gaat in hetzelfde seizoen in premiere als twee andere ziekenhuis drama’s Code black en Chicago Med. Chicago Med is het onvermijdelijke zusje van Chicago Fire en Chicago PD, waarin we ook veel acteurs uit beide series terug zullen zien.
In Heartbreaker draait het om hart-chirurg Alex Pantierre. De datum van de eerste aflevering staat nog niet gepland vanwege de “echte”zwangerschap van hoofdrolspeelster Melissa George.
De serie is gebaseerd op het leven van dr. Kathy Magliato. Alex is één van de weinige vrouwen werkzaam in het team van chirurgen. Ze is koppig en kent vrijwel geen angst, deze eigenschappen zorgen er mede voor dat ze grenzen verlegt in haar werkveld.

 

Door de komst van Netflix en HBO kunnen we veel series hier in Nederland zien. Soms lopen we maar een aflevering achter. Niet alle series zullen hier te volgen zijn, maar gelukkig is er internet. Als je even zoekt, kun je deze series vinden en volgen. Tja, wel illegaal en zonder ondertiteling, maar dan kan je goed je Engels oefenen.

Naar welke serie kijk jij uit dit najaar? Vul gerust het lijstje aan!