DIY PIMP TJENA OPBERGDOOS VAN IKEA

Ikea opbergdozen DIY washi tape Ikea Hack mooie opbergers

 

Hoe pimp je simpel en eenvoudig een opbergdoos van Ikea?

De Tjena dozen van Ikea zijn mooi matzwart, maar zijn ook in het roze en geel te koop.

Om de dozen een persoonlijk tintje te geven heb je het volgende nodig:
* de Tjena dozen
* washi tape
* een schaar

Ikea opbergdozen DIY washi tape Ikea Hack mooie opbergers

Het is super simpel. Kies de doos waarmee je aan de slag wilt gaan. Ik koos voor de kleinere versie.
Kies het plakband dat je wilt gaan gebruiken. Het voordeel van washi tape of making tape is dat je het heel makkelijk kunt verwijderen en opnieuw kunt aanbrengen. Washi tape is verkrijgbaar in verschillende breedtes en printjes, Je kunt het kopen bij de Hema, Action, Wibra en  Xenos. Online zijn er ook mooie tapes te vinden zoals bij de shops ZilteDit is ook leuk, By Zenz en Make Room.

Ikea opbergdozen DIY washi tape Ikea Hack mooie opbergers

Maak vervolgens een mooi motief op de doos. Persoonlijk vind ik het mooi om de dozen strak te houden en daarom koos ik voor simpele lijnen en voor geen overdaad aan tape op de doos.

Ikea opbergdozen DIY washi tape Ikea Hack mooie opbergers

Op de doos met de lijntjes-tape, loopt de tape door van de doos naar de deksel. Een handig trucje
daarvoor is om eerst de deksel te beplakken. Vervolgens doe je de deksel weer op de doos. Je legt de doos op de kant die je wilt beplakken met de deksel aan de bovenzijde.  Je begrint te plakken over de tape dat op de deksel zit. Je houdt wat tape vrij zodat je het later netjes kan wegwerken aan de binnenkant van de doos. Vervolgens beplak je de doos aan de zijkant, onderkant en de andere zijkant. Nu kom je precies weer uit op de tape dat op de deksel zit. je knipt extra tape af zodat je het straaks aan de binnenzijde van de doos kunt plakken. Je haalt de twee uiteinden van de tape los van de deksel, je haalt de deksel van de doos en plakt de uiteinden aan de binnenzijde van de doos. Als je de deksel nu weer op de doos plaats, loopt de tape mooi door.  Uuhhh, misschien waren wat foto’s handiger geweest?!

Ikea opbergdozen DIY washi tape Ikea Hack mooie opbergers

Gebruik je fantasie, je kan de dozen met allerlei leuke frutsels beplakken, erop tekenen of beschrijven en ze op die manier een persoonlijk tintje geven. Action en Wibra hebben heel voordelig stoffen bloemetjes, stickers, plakletters en zilver-, goud- en bronskleurige pennen.
Je kan opbergdozen ook gebruiken om een kadootje in te pakken. Versier de dozen met mooi inpaklint of stoffen linten. In de deksel kan je een persoonlijke boodschap schrijven.  Voor vulling kun je bijvoorbeeld het dunne vloeipapier uit schoenendozen of crêpe-papier gebruiken.

Ikea opbergdozen DIY washi tape Ikea Hack mooie opbergers

Twitter, instagram of mail me jouw creatieve ideeën. De leukste foto’s krijgen een plekje op mijn blog!