WIJ GAAN EEN HUIS BOUWENBUILDING A NEW HOME

 

Eindelijk, na een zoektocht van meer dan twee jaar, is de beslissing gevallen:

                        wij gaan een huis bouwen!!!

Het is super spannend, best wel eng, maar ook een opluchting en een mooi vooruitzicht om een huis te kunnen bouwen zoals wij het willen.

Ons wensenlijstje is lang, ons budget iets kleiner. Vandaar dat wij gekozen hebben om een casco huis te bouwen, of beter gezegd te laten bouwen.

 

 

Wanneer je kiest voor casco bouw, dat houdt dit in dat men de basis van een huis bouwt, de ruwbouw. Eigenlijk wordt een huis wind- en waterdicht afgeleverd. De fundering wordt gelegd, muren gebouwd, zowel buiten als binnen, verdiepingsvloeren worden aangebracht, raamkozijnen geplaatst en de beglazing en het dak wordt gemaakt en van dakpannen voorzien.

Bij casco bouw kun je in overleg met het bouwbedrijf zelf delen van de bouw overnemen. Zo kun je de kosten van de bouw drukken. Ben jezelf handig of heb je handige familieleden of bouwvakkers in de vriendenkring dan is casco bouw een goede optie. Want het huis moet wel afgebouwd worden. Waterleidingen, elektriciteit en de riolering moet worden aangelegd, muren gestuct, vloerverwarming installeren en zo kan ik doorgaan, de lijst is lang. En dat is direct het nadeel van casco bouw, er zijn veel zaken te regelen en om aan te denken wanneer je een nieuw huis bouwt.

Casco huis bouwen, bertram beerbaum, landelijk en modern huis, zwart wit huis, vrijstaand huis bouwenBertramBeerbaum.nl

 

Wil je meer weten over casco bouwen, hoe onze keuze tot stand is gekomen te gaan bouwen en wat er in het voortraject allemaal geregeld en overwogen moet worden, volg dan deze blog. De komende tijd kun je hier informatie lezen over een eigen huis bouwen. Met natuurlijk straks, de verwachting is een half jaar, ook het eindresultaat.
De inrichting en tuinaanleg wordt zeker niet vergeten, daar zullen vele blogposts over volgen!

Gaat ons huis lijken op de foto in deze post van van architect Bertram Beerbaum? Ja, een klein beetje. We bouwen een huis met witte muren en donkere kozijnen, maar ons huis zal o.a. geen schoorstenen en dakkapellen hebben en is ook voorzien van andere dakbedekking.

Ben je benieuwd hoe de bouw gaat verlopen en hoe het eindresultaat wordt, volg me dan op Instagram, Pinterest en Bloglovin.

Heb je vragen, wil je meer informatie stuur dan een mail naar scrambledwordsandpics@gmail.com of vul het contactformulier in op de contactpagina. 

BUILDING A NEW HOME

Finally, after a search of more than two years, the decision has been made: we are going to build a house !!!

 

It is exciting, quite scary, but also a relief and a nice prospect to build a house the way we want it. Our wish list is long, our budget slightly smaller. That is why we have chosen to build a casco house, or rather to have it built.

When you opt for a casco construction, this means that you build the base of a house, the shell. In fact, the house is delivered wind and watertight. The foundation is laid, sewerage laid out, walls are built, both outside and inside, floors are installed, window frames are placed and the glazing and the roof is made and roof tiles are provided.

With casco construction you can take over parts of the construction yourself in consultation with the construction company. This way you can reduce the costs of construction. Are you handy or do you have handy family members or construction workers in the circle of friends then casco construction is a good option. Because the house has to be completed. Water pipes, electricity and sewage must be built, walls plastered, floor heating installed and so I can continue, the list is long. And that is directly the disadvantage of casco construction, there are many things to arrange and to think about when you build a new house.

If you want to know more about building a casco house and what should be arranged and considered in the preliminary phase, then follow this blog. In the coming period you can read information about building a new house. And of course later on, probably in six months time, the end result. Decorating and landscaping will also be a big part of the blogposts!

Does our house look like the picture in this post by architect Bertram Beerbaum? Yes, a little bit. We build a house with white walls and dark window frames, but our house will not have the chimneys, dormers and will also be equipped with other roofing materials.

Follow me on Instagram, Pinterest and on Bloglovin to watch the process of building a home.