BLOND EN BLOND BLIJVEN MET PRO:VOKE

provoke Touch of silver intensieve glansshampoo review shampoo

 

Heb je highlights of je haar geblondeerd, dan is Pro:voke Touch of Silver Intensieve Glansshampoo een perfecte zilvershampoo om je blonde lokken langer blond te houden.

Als je geblondeerd haar hebt of highlights, dan zul je na een tijdje merken dat je blonde lokken minder blond worden en kleur verliezen of een andere kleur krijgen.
Pro:voke Touch of Silver heeft een aantal producten voor blond,  grijs of wit haar en claimt dat het zorgt voor glans, je blonde lokken weer oplicht en een gele of vale gloed voorkomt. Ik probeerde twee producten van Pro:voke uit: de Intensieve Glansshampoo en de Daily Maintenance Shampoo.

provoke Touch of silver intensieve glansshampoo review shampoo

De Intensieve Glansshampoo gebruik je twee keer per week. Natuurlijk ben ik eigenwijs en gebruik ik het wel een keertje extra. De shampoo breng je aan op vochtig haar en laat je 5 minuten inwerken voordat je het uitspoelt. De shampoo is zoals andere zilvershampoos paars van kleur. De violet pigmenten in deze shampoo moeten een gele gloed in je haar voorkomen. De glansshampoo is meer vloeibaar dan andere shampoos die ik ken.
Het flesje is klein en bevat 150ml, maar toch doe je er lang mee. Dat komt natuurlijk doordat je het niet elke dag kunt gebruiken, maar het komt ook doordat je niet veel product hoeft aan te brengen. Hoe meer shampoo je gebruikt, hoe stugger je haar aanvoelt en hoe lastiger het is om het goed uit te spoelen. Dat is dan ook gelijk het enige nadeel aan Pro:voke Touch of Silver Intensieve glansshampoo. Mijn haar is na gebruik stug.

Pro:voke heeft een Touch of Silver conditioner, maar ik gebruik altijd een masker van  L’oreal, Elvive Re-Nutrition of Total Repair. De review van het Total Repair masker lees je hier.

Na gebruik van het masker is mijn haar superzacht en makkelijk doorkambaar, maar dat komt niet door de shampoo van Pro:voke. Glans is dus niet iets wat ik zie wanneer ik de Intensieve Glansshampoo gebruik, maar verder doet dit product echt wat het belooft. Mijn blonde lokken worden weer helder van kleur. Ik zie geen doffe of gele gloed op mijn haren. Intensieve Glansshampoo!

Pro:voke Daily Maintenance Shampoo

De Daily Maintenance Shampoo is een shampoo dat je, zoals de naam al doet vermoeden, elke dag kunt gebruiken. Deze shampoo is lila van kleur. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het af en toe gebruik. Waarom? Ook van deze shampoo worden mijn haren stug. Ik gebruik de Daily Maintenance Shampoo hooguit 1 keer per week. Ik kan dan ook niet echt oordelen of deze shampoo hetzelfde doet als de Intensieve Glansshampoo.

provoke Touch of silver intensieve glansshampoo review shampoo
Persoonlijk vind ik het gebruik van de Intensieve Glanshampoo voldoende om mijn haar op te lichten en de blonde kleur langer te behouden.
In plaats van de Daily Maintenance Shampoo gebruik ik liever L’Oreal Elvive Colour Protect Shampoo als dagelijkse shampoo.

Mocht je je haar net hebben geblondeerd, dan adviseert Pro:voke om twee weken te wachten met het gebruik van hun producten. Ook raden ze aan om de eerste keer de shamppo maar 2 tot 3 minuten in te laten werken. Op de site van Pro:voke vindt je meer informatie over hun producten en advies voor gebruik.

 

Pro:voke Touch of Silver Intensieve Glansshampoo en Daily Maintenance Shampoo zijn verkrijgbaar bij het Kruidvat en Trekpleister.

De prijs van de Intensieve Glansshampoo is € 4,99 en de Daily Maintenance Shampoo kost € 3,99.

Welke producten gebruik jij om blond te blijven?