ZELF EEN LIGHTBOX MAKEN

Diy hoe maak je een lightbox een lightbox maken video goedkope

 

Daglicht is onmisbaar voor het maken van mooie foto’s voor je blog. Nu het hartje zomer is, hebben we aan zonlicht geen gebrek, maar wat doe je in de winter of wanneer het donker is? Een lightbox biedt je misschien uitkomst.

 

Een post typen kan eigenlijk op elk moment, maar het maken van foto’s is met een fulltime baan lastiger in te plannen. En als je eenmaal aan het fotograferen bent dan gaat de tijd sneller dan gedacht en is licht al snel niet meer voldoende.
Met een lightbox kun je ook ‘s avonds je producten fotograferen. Een ander voordeel is dat het licht en de kleuren voor je productfoto’s altijd gelijk is.

Je kan een lightbox kopen,

maar ook makkelijk zelf maken.

Wil je er een kopen kijk dan op Ebay daar bieden ze voor weinig geld een box met drie lampen aan. Zelf zou ik voor deze gaan, hier kun je ook makkelijk foto’s van bovenaf mee maken.

Wil je er zelf één gaan maken, dan kost het je een stuk minder. Je kan gaan voor de makkelijke variant waarbij je een kartonnen doos ombouwt tot lightbox of voor een meer duurzamer versie van hout. De houten versie is ook vrij simpel om te maken.

Op de blog van Victoria van Living Disrobed staat een handige tutorial om een lightbox te maken met houten frames.

Mischa de Munyck maakte een lightbox van karton.

Het belangrijkste wanneer je kiest om zelf een lightbox te gaan maken, is dat je daglichtlampen gebruikt en rekening houdt met de dikte van het doek of papier. Het doek of papier moet voldoende transparant zijn om het licht door te laten. Je kan ook altijd de ISO op je camera aanpassen om meer licht te genereren. Denk ook aan de whitebalance! Door te witten, weet je camera dat het wit van de achtergrond het wit is waarop de andere kleuren gebaseerd moeten worden.

Heb jij nog handige fotografietips? Ik lees ze graag.