GESPOT: CHASING LIFE EN MADAM SECRETARY

Chasing Life Madam Secretary tv series to watch 1

 

Het is tijd voor wat Amerikaanse series die je misschien nog niet kent en ik met veel plezier volg. Nee, geen post over House of Cards (kijk ik wel hoor), maar over twee minder bekende series die zeker de moeite waard zijn.

Madam Secretary

Ze is de vierde in lijn om de President op te volgen, Elizabeth McCord Minister van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten.
Voormalig CIA-agent en college professor Elizabeth wordt gevraagd de overleden Secretary of State op te volgen. Een baan die ze accepteert op aandringen van de President, niet alleen om invloed uit te kunnen oefenen op de buitenlandse politiek, maar ook om de dood van haar vriend de voormalige Secretary of State te onderzoeken.

Ze probeert haar invloedrijke positie te combineren met het ouderschap. Boodschappen zie je haar niet doen, maar wel hoe ze er probeert te zijn als moeder wanneer haar kinderen haar nodig hebben, uiteraard gesteund door haar man.
Verwacht niet het niveau van Borgen en beoordeel deze serie niet op basis van de eerste aflevering, of de eerste drie, kijk er een paar en misschien vind je het dan de moeite waard om deze serie te blijven volgen.

 

 

Chasing life

Het leventje van April Carver, gespeeld door Italia Ricci, lijkt na het overlijden van haar vader weer op rolletjes te lopen. Ze mag beginnen als junior journalist bij de Boston Post en leert daar de knappe Dominic kennen die al snel haar vriend wordt.

Maar als er bij April kanker wordt vastgesteld lijkt alles zekerheid uit haar leven te zijn verdwenen. 
Hoe verteld ze het haar moeder, zusje en oma, die bij hen inwoont? Verteld ze het haar vriend of geeft ze hem de kans mee te gaan op toernee met een grote band? Hoe geef je zelf kanker een plekje en zorg je ervoor dat je ermee leven kunt en niet geleefd wordt? 

In Chasing Life leer je niet alleen April, haar familie en vrienden kennen, maar ook andere kankerpatiënten, zoals Leo. Voelt ze iets voor hem of komt dat alleen omdat ze beiden kanker hebben?

 

Welke buitenlandse series volg jij?